CARPE DIEM
NOVINKY

KATALOG
knihy
cd
cd-rom

AUTOŘI

EDICE
Edice klubové poezie

JAK NAKOUPIT

O NÁS

UKÁZKY DVD
CARPE DIEM
..::Zpět::..

Zemek Petr

Zemek, Petr



„Brněnský Václav Hrabě“ – básník Petr Zemek se narodil v roce 1979, dětství prožil ve vesničce Hrbokov poblíž Sečské přehrady. S přestávkou na toulání autostopem především ve Francii vystudoval Biskupské gymnázium v Letovicích, kde také vznikala většina textů v této sbírce. Poté se usadil v Brně, kde bydlí dodnes i s manželkou a malým synem. Vystřídal několik zaměstnání (rekvizitář, dělník, vedoucí ve výrobě, personalista). Nyní pracuje jako copywriter a administrátor e-shopu.
Petr Zemek své básně publikoval v rozhlasovém pořadu Zelené peří, v almanachu UČS Na druhém břehu (2002), v Obrys-Kmenu, v Antologii Divokého Vína (2007) a v časopisu Host. Na internetu např.www.divokevino.cz.
Účastnil se několika literárních festivalů–např. Literární Luhačovice 2001, Festival poezie ve Slaném 2002 (1. místo v kategorii poezie), Kafka 2003 Praha (3. místo v kategorii poezie) a Literární Vysočina 2006 (čestné uznání v kategorii poezie).
V roce 2002 mu vyšla v nakladatelství Balt-East velmi křehká a nezralá prvotina, básnická sbírka Labuť ve větru. Podílel se také na projektu Paměti národa.
Jeho velkým koníčkem je druhý a třetí odboj a „true crimi“. Neustále také rozšiřuje svoji sbírku knih Karla Maye. Z postav české historie obdivuje nejvíce Václava Havla, škpt. Václava Morávka a Járu Cimrmana. Svůj volný čas tráví nejraději diskuzemi o novodobých dějinách naší republiky se svým jedenáctiletým synem Kryštofem, posezením v kavárně či pobytem v rodné vísce, popřípadě v Krušných horách nebo na Šumavě.



..::Zpět::..


linka
© 2024 Yim